Хасково

Автобуси вместо тролеи в Хасково, чакат табели за новите места в синята зона

Автобуси продължават да се движат вместо тролеите в Хасково през деня. Причината е продължаващата подмяна на осветлението по част от булевардите, което налага изключването на контактната мрежа, уточниха пред Haskovo.info от „Тролейбусен транспорт“.

Общинската фирма все още не таксува паркиращите в новите места от Синята зона, които бяха гласувани на сесията на Общинския съвет през октомври. Причината е, че не са готови табелите за тези места, на които ще бъдат изписани начините за плащане. Става въпрос за 305 паркоместа на 16 локации в Хасково.

Haskovo.info припомня, че с решението се въведе и възможността за абонамент по месторабота от 20 лв. на месец, или 240 лв. на година. Годишният абонамент за живущи в зоната поскъпна от 72 на 120 лв., като той може да се плаща и по 10 лв. на месец. Има възможност да се заяви паркирането и за втора кола, но на цена 180 лв., а трета – 240 лв. на година.

Чувствително се повиши и таксата за паркиране в цялата Синя зона без значение от адреса – от 360 на 540 лв., а тази за конкретно паркомясто – от 960 на 1 200 лв. Няма поскъпване на почасовото паркиране от 1 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button