Любопитно

Отличиха децата в конкурса „Любопитно за родния ми край – от архива на баба и дядо“

24 деца от 6 училища участваха в конкурса „Любопитно за родния ми край – от архива на баба и дядо“ и бяха наградени днес, съобщават организаторите от Туристическия информационен център – Хасково с подкрепата на Фондация „Хало“.

Грамотите за отлично представяне са от кмета на Община Хасково. Участникът, събрал най-много гласове е Габриела Анева, която спечели тротинетка. С преносима тонколона се сдоби Виктория Хаджиева, която се класира на второ място. Трета в конкурса се нареди Никол Димитрова и получи безжични слушалки.

Туристически информационен център раздаде три допълнителни, тематични награди на: Антонио Антонов (ученик в ОУ „Христо Ботев“ в село Долно Големанци) с представена Легенда за вярата, единството и духовната сила на нашите предци, Санем Мустафа (ученичка в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Конуш) с оригинално представяне на историята на село Тракиец чрез стихотворение и презентация със снимков и видео материал, Катерина Митева (ученичка в ОУ „Христо Ботев“ в село Войводово) с представяне едновременно на автентични носия и ястие от ромския етнос. Поощрителни награди получиха и всички останали участници, които вложиха труд и старание.

Училищата в инициативата получиха пъзел със символа на Хасково – Монумента „Света Богородица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button