Хасково

Паспортна служба ще работи и в деня на балотажа

Паспортна служба ще работи и в деня на балотажа на президентските избори в неделя, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

В седмицата преди 21 ноември е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта, или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 19 ноември, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. Те трябва да подадат искане в Пасапортна служба или полицейскиите управления в областта до 20 ноември от 8:30 до 17 ч. и на 21 ноември от 8:30 до 19 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко районно полицейско управление независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Издадените удостоверения за изборите на 14 ноември са невалидни. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред СИК и е валидно за изборния ден на 21 ноември.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button