Хасково

Искат да строят търговски комплекс с хипермаркет край Хасково

За постъпило инвестиционно предложение за изграждането на търговски комплекс с магазин „Практикер“ съобщават от община Хасково.

За целта трябва да бъде променено предназначението на имот в местността „Увата“ в северната индустриална зона на Хасково. Възложител е „Технополис България ЕАД“ – София. Заинтересованите лица и обществеността могат да изпращат писмени становища и мнения в 14-дневен срок до РИОСВ – Хасково и общината.

Преди време от кметството съобщиха за инвеститорски интерес за изграждането на хипермаркети в района на Бирената фабрика. С реализацията на обектите ще се увеличи трафикът в района. Това ще наложи да се обезопаси разклонът при фабриката, където често стават катастрофи. Сред вариантите са изграждане на кръгово или заграждане на двете платна с мантинела, както стана при комплекс „Елинор“.

7 коментара

  1. Е, защо толкова далеч? Още колко останаха от старите казарми, защо не там?
    И къде ти Технополис, къде ти Практикер? Или всички са навързани като свински черва?

    1. Собствениците на Технополис купиха Практикер България преди години.
      Извън града данъците и такса смет са в пъти по-ниски. А и там почна да се оформя нов център от различни търговски фирми. Близо е до магистралата и до новия логистичен парк на летището.

    2. Технополис купиха преди години PRAKTIKER. От тогава тази верига е #1 в този бранш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button