Регион

МВР обяви резултатите от акцията на границата с блокираните автобуси

От МВР обявиха резултатите от двудневната акция на ГКПП „Капитан Андреево“, където за близо 24 часа бяха блокирани десетки автобуси.

Както Haskovo.info писа, вчера превозвачи алармираха, че над 30 автобуса не се пропускат през пункта на вход от Турция. Те се жалваха, че пътниците им са без вода и храна. В същото време службите проверявали по 4 часа един автобус. Превозвачите подозираха, че това се прави във връзка с изборите.

Акция

От МВР съобщават, че при съвместната акция с НАП, Автомобилна администрация и митниците са проверени 37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40 леки коли, както и преминаващи пеша пътници. От 13 автобуса са иззети общо 3 870 артикула, обозначени с лого и надпис на защитени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Стоките – текстилни изделия, парфюми, обувки и чанти, са иззети с разписки.

Акция

В багажа на пътници са намерени и 16 800 къса безакцизни цигари и 8 кг. тютюн за наргиле. Голямо количество недекларирани безакцизни цигари са намерени при проверка на влекач с турска регистрация. Иззети са недекларирани 929 200 цигари, 29 200 пурети и 18 000 пури без бандерол. Конфискувани са 750 кг. месо, 140 кг. хранителни продукти и 70 кг. млечни продукти, всички забранени за внос.

Съставени са 7 акта от митническите служители, 12 разписки за задържани стоки по Закона за марките и географските означения и 32 разписки за иззети други стоки. Служителите на Автомобилна администрация са съставили 2 акта.

Акция

Превозвачи: 30 автобуса чакат от снощи на Капитан Андреево

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button