Хасково

В очакване на студа: Дървата за огрев между 220 и 250 лева за тон

Преди същинското застудяване в складовете в Хасково няма недостиг на дърва за огрев, показа проверка на Haskovo.info. Цената в областния град е около 220 лева за тон с включен безплатен транспорт. В същото време в съседните градове клиентите плащат между 240 и 250 лева за тон дърва.

Днес доставките продължаваха с дърва от Ивайловградско, а в същото време читатели на Haskovo.info сигнализираха, че там хората са останали без дърва и не знаят каква е причината.

Дърва

Кметът на общината Диана Овчарова обясни пред Haskovo.info, че дървата на неселението се доставят от държавното горско стопанство. Имало проведени процедури и голяма част от населението вече е получило дървата си за огрев. Сред проблемните села било Белополяне.

На финала на раздаването обаче работниците напуснали една от фирмите. Сега се наемали работници от вътрешността на страната. Очаква се тези дни сечта да бъде възобновена, защото горските участъци са маркирани, а и се очаква хубаво време, допълни Овчарова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button