Любопитно

20-часов онлайн маратон на „България танцува“

Над 20-часов маратон на живо ще се проведе на 27 и 28 ноември в рамките на XV-то издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци „България танцува“, съобщават от община Димитровград.

Заради пандемията миналата година конкурсът не се проведе, а тазгодишното издание ще се състои онлайн. 1 300 участници ще представят в 49 състезателни категори в три танцови стила – класически балет, характерни и съвременни танци. 40 танцови формации от цялата страна са заявили своето участие в конкурса и 27 индивидуални участника.

Жури в състав: проф. Хикмет Мехмедов, проф. д-р Антон Андонов, Мариана Крънчева, Илиян Недялков и Дарина Бедева ще определят най-добрите сред 461 танцови изпълнения. Началото ще бъде дадено в събота от 9 ч., а официалното откриване е планирано за 14 ч. Събитието ще се излъчва онлайн ТУК.

Конкурсът е включен в програмата на Министерство на културата и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Община Димитровград, организатор е Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ с ръководител Тихомир Митев. Конкурсът има за цел да развива и популяризира танцовите стилове: класически балет, характерни и съвременни танци, обмяната на опит и творческите идеи на постиженията в конкурсните стилове. В двудневния танцов маратон ще се определят най-добрите танцьори в различни танцови направления във всяка възрастова група и състезателна категория.

Сред наградите са Купа на Кмета на Община Димитровград за цялостно представяне на колектив, Гран При на Министерство на културата, Гран При на Министерство на образованието и науката, Купи за най-добро представяне на колектив за всяка една жанрова категория – класически балет, характерни танци и съвременни танци, Национални стипендии по програма на Министерство на културата за закрила и стимулиране на деца с изявени дарби за I, II и III място в IV възрастова група, категория – соло в раздел Класически балет, Характерни и Съвременни танци. Паричните награди за колективи с най-високи резултати в конкурса са осигурени от Община Димитровград: 1-во място – 500 лв., 2-ро място – 300 лв. и 3-то място – 200 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button