Хасково

Съветници питат кмета за неправилното паркиране, разбити тротоари и повреди в уличното осветление

Серия от въпроси за неправилното паркиране в Хасково зададоха общински съветници на кмета Станислав Дечев в края на сесията на общинския съвет.

Делян Делчев от ГЕРБ освен към градоначалника се обърна към областния управител и полицията заради неправилно паркираните коли до ресторант на булевард „Раковски“. Според Делчев автомобилите там са предпоставка за пътни инциденти. Той призова за засилен контрол от страна на полицията и ако трябва да се изгради паркинг.

Кметът отговори, че за незаконното паркиране там има стотици сигнали и са наложени много актове. Дечев се ангажира да направи всичко възможно да се засилят проверките и посочи, че от задната страна на ресторанта има паркинг, който може да се използва.

Съветникът от групата „За Хасково“ Георги Пеев съобщи, че на улица „Одрин“ до кръстовището с булевард „Съединение“ е открит нов хотел с 12 паркоместа. По негова информация само 4 от местата за паркиране били платени. Кметът каза, че следобед ще изпрати проверка и ако има неплатени места, те ще бъдат отстранени.

Гергана Петрова от ГЕРБ, която е директор на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ заяви, че се притеснява да не възникне инцидент заради нерегламентираното паркиране около сградата на гимназията. Многократно от полицията налагали актове на по-големите ученици с коли и на учителите. Тя поиска да бъде направена нужната организация.

Дечев посочи, че организацията в двора на ПМГ е работа на директора. Градоначалникът се ангажира да се направи всичко възможно в ранна пролет да се обособи допълнителен паркинг до гимназията.

Виктор Годжов от „БСП за България“ попита кога ще бъде възстановен тротоарът на улиците „Иглика“ и „Лестър“ до училище „Д-р Петър Берон“, където има деца с увреждания и затруднения в придвижването. Той алармира за проблеми с уличното осветление и попита да не би общината да пести от ток като го изключва.

Кметът каза, че има много молби за ремонт на тротоари и „Екопрогрес“ действа по план. Имало материали, но не достигали хората за всички необходими ремонти.

По въпроса за уличното осветление кметът посочи, че има много аварии, които се отстраняват своевременно и нямало ограничения за пестене на ток. Най-вероятно на следващата сесия обаче въпросът ще бъде поставен, защото сметките за ток на общината растат, като октомврийската била с 4 пъти по-висока от тази година по-рано. Според кмета най-вероятно ще трябва да се вземат мерки за ограничаване на тока в общински сгради, което според него нямало да бъде достатъчно.

11 коментара

  1. Общинската сграда където е горското нон стоп климатиците работят от когато са сложени…събота и неделя, празнични дни там просто не знаят какво е да се пести енергия, нашите пари просто изтичат от безхаберието на сложителите!

  2. хората за дюнери и бързото хранене бързат нямат време да търсят парко място по блоковете :D :D :D :D :D

  3. тоя гербаджийски тъп кмет коги ша са маха , не го щем ,много е глупав

  4. Дебелия Делян не се наяде. Сега откакто направи заведение за бързо хранене до Млада гвардия започна да му пречи Здравко Узунов от Раковска.

    1. Деляне,ти срещу Здравко да бягаш – няма да можеш да го стигнеш ! Стига си завиждал !

  5. недейте гледа само центъра Елате да видите кв каменни тротоарите са разбити от коли Имат си гаражи а колите не ги слагат в гаража а ползват тротоарите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button