Регион

Евтината лира задръсти Капитан Андреево с тръгнали за шопинг в Одрин

Изключително интензивен трафик в посока Турция бе отчетен днес преди обяд на граничен пункт „Капитан Андреево“.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че колоната от леки автомобили е дотигнала до входа на пункта. Отворени са били общо 7 трасета, от които 4 са допълнителни.

Опашки

Пътуващите са предимно хора тръгнали на пазар в близкия Одрин. Причина за това е рекордният срив в стойността на турската лира, която през седмицата падна до 13 – 14 стотинки.

Огромните струпвания водят до дълго чакане, което понякога отнема 4 – 5 часа. Очаква се в следобедните часове и утре струпванията да са на вход към България.

9 коментара

 1. Тези, които бяха против да има избирателни секции в Турция, марш от Одрин!

 2. ПРЕДИ 10-15 ГОДИНИ ГОЛЯМ ПАКЕТ ПРАХ КУПУВАХ ЗА 13 ЛВ. МАСЛИНИ ПО 3-3,5 ЛВ. КИЛОТО . ЗЕХТИН ПО 405-5 ЛВ..
  И СЕГА Е ТОЛКОВА.
  РАБОТАТА Е ЗА ШАРАНИ !!!
  КЕФ Е ДА СИ ПИЕШ КАЙФЕТО В ОДРИН !!!!

 3. Нека в Бг продължават локдауни, сертификати и забрани, а икономиката на Турция ще цъфти! От началото на демокрацията българите съживяват икономиката на съседите ни, защото те имат управници, а ние …….

  1. Никой никого не кара на сила да ходи в ТУрция, къде са патриотите, защо пазаруват турско? Затова ли са умряли Ботев и Левски? Само българско сирене и български кори за баница и българско масло и български кашкавал ще ядем. Само български дрехи и обувки ще носим.

 4. Хайде да сме по-точни! Причината не е спада на лирата,тя и миналата седмица си беше толкова. Румънците имат няколко почивни дни и са с по-висок стандарт от нашия. Повечето автомобили бяха румънски и това е главната причина за засиления трафик. Очевидец.

 5. Беше пълно с български коли Иване…На отиване минах за 4 часа,на връщане минах за 3 часа….

 6. как пък не бих висял 8 часа като сопол на границата за да си купя прах за пране с 1-2 лв по-евтино….дебилска му работа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button