Регион

Откриха фалшиви парфюми и ментета в автобуси на Капитан Андреево

Близо 2 300 парфюма и текстилни изделия с лого на световно известни марки са задържали митничарите при проверки на 5 автобуса през последната седмица на ноември на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 22 ноември около 15.30 часа пристигнал автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Един от пътниците декларира, че пренася парфюми и текстилни изделия.

Автобусът е отклонен за щателна проверка, при която митничарите установили, че пренасяната стока носи емблеми на световни марки. В багажното отделение в няколко сака и кашони са открити 900 парфюма с логото на общо 10 световноизвестни марки. Освен тях инспекторите открили още 153 якета и спортни комплекти, брандирани с емблемите на известни брандове.

В следващите два дни в други 4 автобуса с румънска и турски регистрации, влизащи в страната от Турция, при извършените щателни митнически проверки са открити общо 865 парфюма и тоалетни води и 334 дрехи.

От началото на годината до момента митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 1 000 000 артикула, по-голяма част от които парфюми и текстилни изделия със знаци на регистрирани търговски марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button