Регион

Прокуратурата повдигна 3 обвинения на стрелеца от Сърница

Хасковската окръжна прокуратура повдигна 3 обвинения на 55-годишния Бейсим Салиф от село Сърница, община Минерални бани, който беше задържан вчера след специализирана полицейска акция.

Той е обвинен в опит за убийство, закана за убийство с думите „Ще те утрепя“ и насочване на самоделна ловна пушка, както и за държане на незаконно оръжие, съобщи заместник-окръжния прокурор Делчо Лавчев. Най-тежкото престъпление е опитът за убийство, за което се предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор.

Прокурор
Делчо Лавчев

Haskovo.info припомня, че предната вечер Бейсим Салим се скарал за пореден път със своя съсед Мюмюн заради животни, преминаващи през чуждия имот. Бейсим стрелял със самоделната си незаконна пушка и наранил с нож жена в ръката.

При пристигането на полицаите Бейсим отново стрелял, което доведе и до безпрецедетната акция, в която се включиха близо 200 служители на полицията, жандармерията и специалния отряд за борба с тероризма.

Бейсим беше задържан на километри от селото от местен кравар, който успял да му отнеме оръжието и да го удари с него по лицето. След това успял да го завърже докато полицията пристигне.

Стрелецът първоначално беше откаран в болницата в Кърджали, а тази сутрин беше транспортиран до клиника в Пловдив за лицево-челюстна операция.

Според прокурор Лавчев има събрани доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпленията, в които е обвинен. Той допълни, че Бейсим е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане, като предстои да се внесе в съда искане за задържане под стража. Съобразно здравословното състояние на задържания ще се прецени дали да не се проведе съдебното заседание в болницата, допълни Делчо Лавчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button