Хасково

ГДБОП с акция срещу каналджии в Хасково

Служители на ГДБОП е неутрализирала група каналджии, действала на територията на Хасково, София и Бургас, съобщават от МВР.

Операцията е проведена на 2 декември под ръководството на Специализираната прокуратура. Разбитата престъпна група се е занимавала основно с транспортирането на нелегални мигранти през територията на страната срещу заплащане. Тя е действала от септември 2020 г.

При акцията са намерени тефтери със записки, телефони и други веществени доказателства. Разпитани са близо 20 свидетели, 11 от които пред съдия.

По искане на прокуратурата на 4 декември Специализираният наказателен съд е задържал под стража трима от обвинените, а един е под домашен арест с електронно наблюдение, за да се грижи за малко дете. Определението може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

4 коментара

  1. Странно…едно и също са правили, тримата в ареста неизвестно за колко време, а четвъртият, понеже се грижел за малко дете ,- с елгривна!! Къде е равнопоставеността??? Тогава и другите да са с гривни!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button