Спорт

Наградиха най-добрите спортисти на Свиленград

Най-добрите спортисти на 2021 година бяха отличени на традиционната за края на годината церемония на община Свиленград, съобщават от кметството.

Тази година тя се състоя в по-ограничен кръг във фоайето на общинска администрация. Кметът арх. Анастас Карчев връчи наградите на 7 момичета и момчета, завоювали през изминаващата година победи и медали в различни спортове. Той ги поздрави и изрази гордост от големите им успехи.

Спортистите на 2021 година са състезателят на Тенис клуб „Свиленград“ Руси Георгиев, Веселин Георгиев от Колоездачен клуб „Свиленград-1924“, Алекс Илиев от Спортен клуб по кикбокс „Тангра – 2008“, Стефани Данаилова от Спортен клуб по бадминтон „Свиленград 2015“, Жаклин Петкова от Хандбален клуб „Свиленград“, Антоанета Колева от Спортен клуб „Изида – Свиленград“ и Василена Стефанова от Спортен клуб по танци „Златните момичета“. Всички те получиха грамоти и предметни награди.

За 2021 г. 12-годишният Руси Георгиев от Тенис клуб „Свиленград“ е шампион на двойки от Държавното лично първенство, финалист на два турнира от веригата Киндер, спечели два регионални турнира, бе включен в националния отбор на България на проведената в Бергамо, Италия, Европейска лига на нациите за момчета до 12 години, а през октомври 2021 г. бе единственото българче, което представи България на най-силния международен турнир от веригата на Тенис Европа – Тенис Бенджамин Градинян, проведен във Франция.

Веселин Георгиев от Колоездачен клуб „Свиленград – 1924“ е само на 16-години, а вече има голям брой постижения, засвидетелствани с много купи, медали и отличия. През 2021 година има спечелени общо 13 награди от държавните шампионати за годината: 6 бронзови медала, 4 сребърни и 3 златни медала.

14-годишният Алекс Илиев от 8 години е член на Спортен клуб по кикбокс „Тангра – 2008“. През изминалата година той завоюва титлата Европейски шампион при 13-15 годишните в категория до 52 кг. в стил киклайт контакт. Шампион и златен медалист е на четири държавни първенства и турнири и бронзов медалист в стил киклайт на турнир Европейска купа в град Карловац, Хърватия. Само преди няколко дни, в началото на месец декември Алекс затвърди позициите си като завоюва 1-во място в стил лоукик на турнир Balkans best fighters – „Най-добрите балкански бойци“, в Ниш, Сърбия.

Стефани Данаилова, която е на 16 години, тренира бадминтон от създаването на клуба през 2015 година. През спортната 2021 година тя спечели най-много отличия при участията си в Националната верига по бадминтон на четвърто ниво – с 6 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала е най-успешният състезател от спортен клуб по бадминтон „Свиленград 2015“, а с недостижимите 1150 точки е №1 в ранглистата на националната верига в две дисциплини – жени единично и смесени двойки.

Жаклин Петкова е на 18 години. Тя е състезателка на хандбален клуб „Свиленград“ от самото му създаване. През 2021 г. Жаклин спечели титлата Шампион на България – жени „А“ група и 3-то място в първенството за 19-годишни девойки, участва на Европейско първенство за девойки до 19 години, проведено в Италия, където бе отличена в среща с отбора на Сърбия за „играч на мача“.

Антоанета Колева, на 17 години е състезател по мажоретен спорт и по йога от Спортен клуб „Изида – Свиленград“. През тази година тя повтори успеха си от 2020 г., когато стана aбсолютен шампион на България във възрастова група 12 – 17 г. През 2021 г., в началото на декември, на Държавно първенство по йога заслужено отново спечели 1-во място и титлата „Абсолютен шампион“.

15-годишната Василена Стефанова от 5-годишна възраст тренира и се състезава за спортен клуб по танци „Златните момичета“. През 2021 г. на Международен фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково тя завоюва две първи места, едно второ място и едно трето място. В Созопол на Международния фестивал „Хармония и сила“ златното момиче на клуба печели три първи, две втори и едно трето място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button