Любопитно

5 купи и медали за „Галаксико“ от Балканската танцова спартакиада

С 5 купи, медали и материални награди се завърнаха младите надежди на общинския център за танцово изкуство „Галаксико“ – Димитровград от Балканската танцова спартакиада във Велико Търново.

Най-малките солисти от Димитровград Габриела Антонова на 5 г. и Мартин Димитров на 7 г. участваха с общо 6 изпълнения в раздел Класически танци, Характерни танци и Лирикъл. В категорията мини те се състезаваха с деца до 9-годишна възраст. Като безапелационен победител в категория соло, характерни танци Мартин получи най-високата оценка с танца си „Грузински вихър“, където завоюва златен медал.

Балет

Марти за пръв път танцува „Младият Бетовен“ в раздел Лирикъл, където отново бе златен медалист. Габриела Антонова се състезаваше с танца си „Пчеличка“ в раздел Съвременни танци, където стана бронзова медалистка. С танца „Почти приятели“ Марти и Габи участваха в категория дуети в раздел Лирикъл, където отново се изкачиха на първото място.

Международният танцов конкурс за купа „Търновска царица“ – 2021г. се проведе под патронажа на кмета на община Велико Търново и главен организатор Българска федерация по спортни танцови дисциплици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button