Външни публикации

Практично обзавеждане на малка спалня

Водите минималистичен начин на живот? Или имате малко много малко пространство, което желаете да превърнете в уютна спалня? Какъвто и да е случаят, в настоящата статия ще ви дадем няколко полезни насоки как да обзаведете своята спалня по най-практичния начин.

По правило, интериорни дизайнери, специалисти по съня и Фън Шуй са единодушни, че в спалнята трябва да има възможно най-малко мебели и предмети, за да си осигурим спокоен и пълноценен сън. Понякога това е доста трудно начинание, но когато размерите на помещението го налагат, нямаме друг избор.

Леглото

Може и да нямате място за т.нар. King size bed (Легло с кралски размери), но това не означава, че не може да си осигурите аристократично блаженство и удобство. Сред най-популярните размери легла, особено що се отнася до малки помещения, са 160/200 и 140/200. Тези варианти са подходящи както за сам човек, така и за двойка, като създават достатъчно място за спокоен сън. В същото време, не заемат огромна част от стаята и оставят пространство около леглото.

За да бъде възможно най-компактно вашето легло, препоръчваме да изберете модел с ракла или чекмеджета. В случаите, когато матракът се повдига със специален механизъм и раклата е под него, ви се открива допълнително пространство за съхранение на вещи, което не заема място в самата стая. Същото е, когато под самия матрак са поставени чекмеджета. В честия случаи това пространство събира доста багаж, и може да бъде използвано дори за завивки, спално бельо, или дрехи.

Гардеробът

Колкото и да се стараем да минимизираме мебелите в спалнята, няма как да не помислим и за гардероб. Отлична идея за вашата малка стая са двукрилен или трикрилен гардероб, които няма да отнемат от свободното място, но ще съхранят в себе си всичките ви дрехи без проблеми.

Друг съвет, от който можете да се възползвате, що се отнася до гардеробите, е да изберете модел с плъзгащи врати. Това ще ви спести неудобството от невъзможността да отворите вратичката на цяло, или тя да опира в друга мебел.

Не на последно място, можете да изберете гардероб с огледало на вратата, което допълнително да освободи място и да привлече повече светлина в стаята ви.

Скрин

Разбира се, че трябва да помислите и за всички онези вещи, които няма да намерят място в гардероба или в раклата под леглото. За тях ви препоръчваме компактен скрин с чекмеджета и/или вратички. На пазара има огромно разнообразие от шкафове за спалня с различни размери и конфигурации на чекмеджетата и вратичките, които да паснат отлично на вашите нужди.

Допълнителен съвет: Изберете цветен скрин или такъв с цветни елементи, за да го превърнете в акцента на вашата спалня.

Обзаведете вашата минималистична спалня още сега!

Без значение дали се нуждаете от цялостно обзавеждане за спалня или само от някои елементи, можете да откриете всичко в сайта или магазина на Мебелна палата Лазур. Те винаги се стремят да осигурят най-доброто за своите потребители, комбинирайки качество, дизайн и отлични цени. При тях ще откриете:

  • Любезно и адекватно обслужване
  • Конкурентни цени
  • Огромно разнообразие от мебели
  • Безплатна доставка за поръчки над 1000 лв.
  • Бърза и лесна поръчка

Възползвайте се!

Back to top button