Любопитно

6 награди за децата от школата по етнография при Младежкия център

Сабахтин Мюмюн, Мария Димитрова, Иванина Петева и Георги Петров, които са възпитаници на Школа по етнография, история и народно приложно изкуство към Младежкия център в Хасково с ръководител Нели Арнаудова са отличени в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“.

Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.
В раздел „Декоративни пана и тъкани“ в трета възрастова група трето място е присъдено на Мария Димитрова – 10 клас, която става и носител на националната стипендия за изявени деца. Другият представител е Иванина Петева – 6 клас, която завоюва второ място във втора възрастова група в раздел „Апотропейни предмети“ със сурвачка и торбичка. В същия раздел в подраздел „Кукли“ Георги Петров – 9 клас взе поощрителна награда. Сабахтин Мюмюн – 12 клас е класиран на второ място в трета възрастова група в раздел „Изобразително изкуство“.

На Национален конкурс по гражданско образование „Хората – еднакви и различни“ за есета бяха отличени: Станимира Димитрова – 12 клас с трето място в трета възрастова група и Теодор Георгиев – 7 клас с поощрителна награда във втора възрастова група. Националните конкурси се организират от Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button