Спорт

Даниел Николов стартира с победа в Милано, сестри Стоеви отпаднаха на Световното

Хасковлията Даниел Николов стартира с победа на международния турнир по бадминтон в Милано (Италия) с награден фонд 5 000 долара, съобщават от федерацията.

В първия кръг Николов, който е водач в схемата на сингъл мъже, надделя над Азми Коуимурамадони от Азербайджан с 14:21, 21:14, 21:19 за 67 минути. Илиян Стойнов отпадна на старта след загуба от Елис Браке от Белгия с 9:21, 16:21 за 35 минути. По-късно днес на сингъл жени Христомира Поповска среща номер 7 Ребека Кюл от Швеция, а Калояна Налбантова излиза срещу Роня Стерн от Швейцария. На двойки жени Налбантова и Гергана Павлова започват срещу Вибсе Йохасен и Лиса Крамер от Дания.

Хасковлийките Стефани и Габриела Стоеви завършиха участието си на четвъртфинал на Световното първенство по бадминтон за мъже и жени в испанския град Уелва. Двукратните европейски шампионки на двойки жени, които са 8️-ми поставени в схемата, загубиха от номер 4️ Маю Мацумото и Вакана Нагахара с 15:21, 17:21 за 41 минути. Това беше последното състезание за сестрите за този сезон.

„Днес приключи този сезон за нас. Беше доста тежък с много позитивни и не толкова позитивни неща, но сме щастливи, че успяхме да играем на такова ниво и да направим някои доста добри резултати. Благодарим за цялата подкрепа! Дойде и времето, в което да се приберем вкъщи при семейството си“, написа Габриела Стоева в Инстаграм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button