Любопитно

Димитровград посреща Нова година с концерт и заря

С концерт на тракийския народен певец Тенчо Тенчев и фолклорна формация „Прабългари“ Димитровград ще посрещне 2022 година, съобщават от общината.

Празникът в Димитровград ще бъде под мотото „Заедно в новогодишната нощ“. И тази година общината е подготвила програма с акцент към българския фолклор. На централния площад „България“ димитровградчани и гостите на града, които обичат да празнуват на открито, ще могат да изпратят старата и да посрещнат новата година под звуците на близо час и половина програма с музика на живо. Концертът ще започне в 23:30 ч. и ще продължи до 1 часа на 1 януари. На сцената с народния изпълнител ще се качат и музикантите от оркестър „Прабългари“ и народната певица Марияна Енева.

И тази година за празнуващите общината осигурява по чаша безплатно червено вино за новогодишната наздравица, което ще се предлага от коледната къщичка „Гостилницата“. В полунощ небето над града ще бъде озарено от празнична заря.

Тенчо Тенчев е носител на над 20 награди от национални и международни фолклорни конкурси. Отличен е със Златен плакет от Национален събор на народното творчество в Копривщица и приз от събора на народното творчество в Рожен. Носител на приза „Пазител на традициите“, връчен от А.Р.И.З – 7, в категорията фолклор – млади. От 2011 г. Тенчо Тенчев е ръководител на Група за автентичен фолклор „Златица“ и Детска вокална група „Златополче“ при НЧ „Просвета-1921“ в село Злато поле.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button