Регион

Нови обвинения за стрелеца от Сърница

Нови две обвинения са повдигнати на 55-годишния Бейсим Салиф от село Сърница, община Минерални бани, който в края на ноември беше обявен за общодържавно издирване, съобщават от прокуратурата.

Районна прокуратура – Кърджали е обвинила мъжа за държане на незаконно оръжие в землището на село Душка, община Черноочене и за закана с убийство спрямо Ердинч Аптиш, който го залови.

Както Haskovo.info писа, на 29 ноември Бейсим се скарал за пореден път със своя съсед Мюмюн заради животни, преминаващи през чуждия имот. Той стрелял със самоделната си незаконна пушка и наранил с нож жена в ръката. После избяга от селото и беше издирван от 200 полицаи в продължение на близо 20 часа.

Бейсим беше задържан Ердинч Аптиш в района на село Душка, който успя да му отнеме оръжието и да го удари с него по лицето. След това той го завърза докато полицията пристигне. Стрелецът беше транспортиран до клиника в Пловдив за лицево-челюстна операция.

После Бейсим беше обвинен от Окръжна прокуратура – Хасково в опит за убийство, закана за убийство и държане на незаконно оръжие. Най-тежкото престъпление е опитът за убийство, за което се предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор. Той заяви пред съда, че е невинен при гледане на мярката му за неотклонение. От 3 декември мъжът е в ареста.

От прокуратурата уточниха пред Haskovo.info, че засега срещу Бейсим Салиф ще вървят две дела – в Хасково и в Кърджали.

Бейсим от Сърница се обяви за невинен, оставиха го в ареста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button