Спорт

Димо Маринов пробяга 3 380 км за година, стартира и на 1 януари на Кенана

Хасковлията Димо Маринов, който беше дългогодишен шеф на общинската данъчна дирекция, е пробягал през миналата година 3 380 км.

Тази сутрин част от групата на ветерана стартира по 10-километров маршрут в парк „Кенана“. Така те посрещнаха Новата година. Бягането на 1 януари е с над 30-годишна традиция в Хасково. Бяганията на Кенана са всяка неделя от 9:30 часа, а на 1 януари са от 10 ч.

Бягане
Димо Маринов

Членовете на групата бягат почти ежедневно на двата хасковски стадиона. Маринов заяви пред Haskovo.info, че през декември е пропуснал само 3 дни заради дъждовно време. Иначе от над 60 г. бяга на двата стадиона.

Не веднъж е печелил маратони. Дори е участвал няколко пъти в маратоните в Париж. Целта му е скоро да пробяга 200 000 км.

7 коментара

    1. Не ти ли харесва асфалта за 500к. лв.? Въпросът е по-скоро дали някога ще сложат писта над асфалта или $ вече са изпити. Все пак Д.Добрев е замесен (поне си беше направил предизборно клипче оттам).

      Доколкото си спомням, крайният срок беше края на Октомври ’21.

  1. Поздрави на тия хора, спортът е голямо нещо. Приблизително 9 от 10 пъти, когато се мотивирам да побягам на стадиона, ги засичам.

  2. Поздравления за труда и желанието към спорта маратон ,но за съжаление няма достатъчно условия и наистина 9 чудо на света кога ще бъде готово на стадион Младост … Асфалт яко са сложили, ами пистата КОГА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button