Регион

Нови 3 предписания за ТЕЦ-а в Димитровград

Нови 3 предписания са дадени на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково.

На „зеления“ телефон на екоинспекцията на 14 декември миналата година е постъпил сигнал за черни наноси в канал до сгуроотвалите на централата. Извършена е незабавна проверка на място от експерт, който е установил, че сигналът е основателен. Haskovo.info припомня, че през миналата година на предприятието бяха издадени други предписания, сред които и за ремонт на сграда с липсваща обшивка.

Общо 9 сигнала са приети на „зеления“ телефон през месеца. Още два от тях се отнасят за ТЕЦ-а в Димитровград. Те са за черен прах и пепел, но при проверките експертите са установили, че сигналите са неоснователни.

Сред останалите сигнали има за замърсена отбивка по пътя Хасково – Харманли и за замърсяване на всички крайпътни отбивки по автомагистрала „Марица“, които са препратени по компетентност до Областното пътно управление. Хора са се жалвали и от нерегламентирано сметище в димитровградското село Брод, като сигналът е препратен по компетентност до общината.

ТЕЦ-ът в Димитровград заработи, продължава ремонтът на проблемната сграда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button