Хасково

Екоинспекцията наложи глоби за 16 400 лв. за месец

Глоби за 16 400 лв. са наложили през декември от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Извършени са 69 проверки на 62 обекта, като са дадени 24 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Събраната сума от наказателни постановления, включително за предишни периоди е 1 500 лв.

Издадени са 3 наказателни постановления за неизпълнение на дадени предписания на ТЕЦ „Марица – 3“ в Димитровград за 4 000 лв., на ТЕЦ „Хасково“ за 2 500 лв. и на хасковлия за 5 000 лв. С 2 000 лв. е глобен друг хасковлия за изгаряне на отпадъци. Наказателно постановление за 500 лв. е издадено на винарска изба в землището на харманлийското село Коларово за осъществяване на дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения.

Съставен е акт на димитровградчанин, защото не е регистрирал сив папагал в установения 14-дневен срок след придобиването му. Актове за реализация на инвестиционни предложения без проведена процедура по оценка за съвместимост са съставени на фирма от Свиленград и на софиянец. Съставен е акт на ТЕЦ-а в Димитровград за неподдържане на необходимото качество на заустваните води в съответствие с условията на Комплексното разрешително. Както Haskovo.info писа, на централата са дадени и 3 предписания.

Наложена е текуща месечна санкция на месопреработвателно предприятие в Хасково за изпускане на отпадни води, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения от Разрешителните за заустване.

Нови 3 предписания за ТЕЦ-а в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.01.2022 5:15 5:15

Има 62-обекта пък проверките са 69 от къде на къде бре

Back to top button