Регион

8 от свидетелите по делото Бисер са починали, 13 не се явиха

8 от свидетелите по делото за наводнението на харманлийското село Бисер са починали, а 13 не са разпитани пред съда в последните 4 дни, защото са болни.

Както Haskovo.info писа, 88 свидетели бяха призовани за разпит пред Харманлийския районен съд, който е изискал актовете за смъртта на починалите от съответните общини. В проведените досега съдебни заседания бяха приети съдебно-медицинска експертиза на загиналите при наводнението, съдебно-компютърна експертиза и съдебно-геодезическа експертиза, допълват от съда.

Остава да бъде изслушано и прието заключението по комплексната експертиза за установяване причините за наводнението от 5 вещи лица. Това се отлага за 28 февруари заради неявяването на трима от тях. В края на февруари ще бъдат разпитани и останалите свидетели.

Haskovo.info припомня, че бившият областен управител Ирена Узунова е обвинена за това, че от 14 октомври 2011 г. до 6 февруари 2012 г. не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия и не е осъществила поддръжка и ремонтно възстановителни дейности на язовир „Иваново“. В резултат на това на 6 февруари 2012 г. се скъса стената на язовира, а водата заля Бисер, като загинаха 8 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button