Хасково

Първата данъчна декларация в НАП – Хасково е за доходи от наем

Доходи от отдаване на имущество под наем декларира хасковлийка с първата годишна данъчна декларация в рамките на „Данъчна кампания 2022“. В първите часове на деня са приети и две декларации от лица, подаващи документи за данъчно облекчение за деца, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

От днес със старта на кампанията по деклариране на доходите от предходната година, освен на място декларации могат да се подават по пощата като писмо и по електронен път с персонален идентификационен код и електронен подпис.

В началото на март, след подаването на данните от работодатели и платци на хонорари, ще бъде достъпна и предварително попълнената декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис през Портала за електронни услуги на НАП. В нея ще бъдат автоматично нанесени данни за получени през 2021 г. доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други.

До 31 март е срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане, като отстъпката се начислява върху размера на данъка за довнасяне. Крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък тази година е 3 май, първият работен ден след 30 април.

Преди подаване на годишна данъчна декларация с цел ползване на което и да е данъчно облекчение, лицата първо трябва да проверят дали имат неплатени задължения към държавата и при наличие на такива първо да ги платят, и тогава да подават документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button