Регион

Три обвинения от прокуратурата за харманлиеца, заплашвал и бил приятелката си

Три обвинения са повдигнали от прокуратурата на 28-годишният харманлиец, който вчера за втори път беше задържан от полицията заради заплахи към 21-годишна жена. Той е обвинен в закани с убийство в условията на домашно насилие, за незаконно влизане в чуждо жилище и стрелба с пистолет.

От държавното обвинение припомнят, че на 8 януари той се е заканил с убийство към жената като я заплашил, че „ако не се върне при него ще я пречука, няма да може да ходи спокойно на работа, няма да е жива“. Разследващите установили, че той е нанесъл побой на пострадалата жена по главата и гърба, както и насочил газов пистолет към нея и възпроизвел изстрели във въздуха. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, посочват от прокуратурата.

Другото обвинение е за закана за убийство към друг мъж на 9 януари. Тогава 28-годишният насочил пистолет към него и възпроизвел изстрел. Същият ден обвиняемият влязъл и в дома на пострадалия.

28-годишният е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Пак арест за ревнивец: Преследва и бие бившата си в Харманли

Бой с метална тръба и стрелба заради жена в Харманли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button