Хасково

60 бездомни кучета заловени за година в Хасково, акция край болницата

60 бездомни кучета са заловени през миналата година в Хасково от екипи на сектор „Контрол, обществен ред и законност“ и служители на приюта. От началото на 2022-ра година са 4, като едно от тях беше заловено днес след акция в района на болницата.

Сигналът за агресивното животно подали служителки в сметопочистващата фирма, които били нападани от животното. Залавянето му обаче не стана от първия път и имаше кратко преследване в района между стадион „Младост“ и „Кауфланд“. В крайна сметка животното беше уцелено от стреличка с упойка пред входа на Спортното училище „Стефан Караджа“. Кучето беше прибрано в клетка. То ще бъде кастрирано и върнато в града, каквато е процедурата, обясниха от приюта.

Кучета

За три години от началото на съществуването на структурата са заловени и кастрирани общо 400 кучета. Най-много сигнали във времето се подавали от квартал „Червена стена“ и Източна индустриална зона.

17 животни са били осиновени. Повечето от тях са намерили нови стопани в Хасково и близките села, но има и такива в Пловдив. Няколко кучета са осиновени и в чужбина, като Германия например, но те първо се прибирали от зоодоброволците, които им оформяли документите за международното осиновяване.

През тази година се очаква да заработи новият кучешки приют на територията на бившето летище „Узунджово“.

8 коментара

  1. От две седмици има глутница кучета на моста до театъра и бизнес центъра. Лаят и се спускат срещу колите. Всяка вечер са там от 22:0 до 01:00ч и не спират да лаят. Някой трябва да направи нещо.

    1. Подайте сигнал на 112 и в общината. Ако трябва няколко пъти докато се сетят да се напънат да си свършат работата

    2. Да. Трябва да спрат да се оставят кашони с кучета от всеки 2ри с куче на вилата. Кучетата не идват от Луната. Неотговорни стопани ги пускат.

  2. Живеем във време на всеобщ страх… Дано не е било агресия… Кучето си търси място, жените от сметопочистването ще го пропъждат с оръдията на труда,то ще се уплаши… и кръговрат… Може би филия хляб метната настрани би го отдалечило… Парадокс ми е публикация от вчера в интернет за куче пред общината, което да бъде транспортирано до приюта, който също общински…
    Все се сещам за публикация от преди година на общински съветник по темата : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10159391037667682&id=776322681

  3. Значи наблюдавах тези “ДВАТА “ служители те са толкова откъсвани,че просто Контрол и Ред направо си се гаврят с животинките!

  4. Къде намериха толкова много кучета? Че то не се пада и по едно на седмица. Еййй кучкарите голям таргет сте направили миналата година. В момента в Болярово в двора на болницата има над 15 кучета от които 5 са големи а мошото е че налитат и се спускат по хората. Ало това болница ли е или кучкарник?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button