Регион

Мазилка пада в центъра на Димитровград

Мазилка пада от стар жилищен блок до централния площад „Поезия“ в Димитровград.

Парчета от мазилката са започнали да падат при снеготопенето. Тротоарът отдолу е отцепен с ленти. Очакванията са фасадата да бъде обезопасена и ремонтирана, когато времето позволява.

През октомври миналата година друга част на пешеходната зона в Димитровград беше отцепена. Тогава мазилка падаше от блок срещу новата автогара.

Темата със занемарените стари жилищни сгради в пешеходната зона и по булевард „Трети март“ в града е актуална вече няколко години, откакто върви дискусията по обявяването им за паметници на културата. По огромна част от тях ремонти не са правени и са в отчайващо състояние. Голяма част от зданията са опасни, както за преминаващите пешеходци, така и за живеещите в тях.

Само преди дни въпросът отново беше повдигнат в социалните мрежи от собственици, които търсят помощ, за да обезопасят сградите си. Тъй като те са частна собственост обаче, няма как общината да се ангажира с това, обясни кметът Иво Димов. Той припомни, че ако сграда бъде обявена за опасна има вариант да бъде ремонтирана за сметка на кметството, но след това то ще си търси парите от собствениците й.

Снимка на деня: Падаща мазилка

Един коментар

  1. Ако погледнем отсрещния блок фасадата е също толкова да не кажем и по зле но какво да няпрявим , културни паметници така казват господата от общината , данъци високи живеели сме на центъра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button