Хасково

Хасковската Езикова иска да мине онлайн заради голям брой карантинирани

Искане за преминаване в изцяло онлайн обучение заради голям брой карантинирани ученици и учители подадоха днес от хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ до Министерството на образованието и науката.

Под карантина към момента са 9 паралелки с ученици и 13 учители, от които трима са болни от COVID-19. От гимназията искат да учат в електронна среда от 18 до 21 януари. Очаква се решението на министерството, а учениците ще бъдат уведомени веднага, щом то е факт. Засега във вторник обучението ще е присъствено.

Според директора Деян Янев няма опасност да не бъдат оформени оценките на децата за първия учебен срок.

От Регионалното управление на образованието коментираха пред Haskovo.info, че засега това е единственото училище в Хасковска област, което е поискало да премине изцяло в онлайн обучение.

На фона на все по-големия брой заразени и преминаването на Хасковска област в тъмно-червената зона по заболеваемост Янев коментира като абсурден случаят с карантинирани ученички от гимназията, които са посетили дискотека през почивните дни. Той допълни, че е ненормално да няма стриктен контрол от властите при посещението на заведенията и поведението на момичетата, които е възможно да са източник на зараза. Отделно, 2 от тях не са навършили 18 г. и заради това не би трябвало въобще да бъдат допускани в дискотеката.

14 коментара

  1. Никъде не пише заповед. Пише, че училището иска и се чака решение на министерството и учениците ще бъдат информирани, когато то е факт.

  1. Мишка викай на майка си и на баща си, малоумник. Заради такива като тебе глупаци вече ме е срам, че съм българин.

 1. Заповед или не, утре децата са на училище!!!! Заглавието не отговаря на истината. Моля, редакторите да го коригират, за да няма заблудени ученици!

 2. Ако искат може да направят и обучението на полето. Те и без това тия льохмани не стават за друго, поне едни овчари да ги направим. А тия, които са педалчета, ще ги пратим да вардят кочовете!

  1. Мисля че не сте преживели падането на комунизма. Разсъжденията Ви са като на човек изостанал в миналия век

   1. Според мен вие сте още по-изостанала. Сегашните чукундури не могат да размишляват свободно и следят само малоумници в социалните мрежи, които ги поущряват да се ваксинират. Хайде да ги и чипираме сега и съвсем да ги закопаем!

    1. Не мисля така има си деца с интереси, но явно вие не познавате такива. Относно ваксини те не мисля, че имат нещо общо в случая никой не е карал непълнолетни да се ваксинират, а и не трябва

 3. Големи сте Ганьовци всички, който иска да си учи може и онлайн, и присъствиено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button