Хасково

Съдят 56-годишен мъж за жестоко убийство в Димитровград

Започна делото срещу 56-годишния Петко Панков от Бургас, обвинен в убийството на хазяйката си Диана Тодорова на 62 г. в Димитровград, съобщават от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че жената беше убита на 26 юни 2020 г. след нанасяне на множество удари с френски ключ. Жестокото убийство станало при скандал за прегоряла наденица.

Панков оставил наденицата на скарата, казал на жената да я наблюдава и излязъл до магазина. Като се върнал видял, че наденицата е прегоряла и се разразил скандал, при който той нанесъл на жената десетки удари с френския ключ, от които тя издъхнала. Мъжът се притеснил и се обадил на спешния телефон 112. Той е признал за деянието си пред разследващите, като тестът с дрегер е отчел 1.5 промила алкохол. Той има множество криминални регистрации и осъждания за закана за убийство, кражба и шофиране в нетрезво състояние.

Днес се проведе разпоредителното заседание. Съдът насрочи делото за разглеждане по общия ред за разпит на свидетели и вещи лица на 16 февруари. Ако бъде признат за виновен го грози наказание от 15 г. лишаване от свобода до доживотен затвор без замяна.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button