Регион

Търсят културен медиатор за бежанците в Харманли

Културен медиатор ще бъде ангажиран от Сдружение „Каритас София“ на пълен работен ден в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли.

Той трябва да владее писмено и говоримо някой от езиците арабски, персийски, кюрдски, да притежава умения за работа в динамична и мултикултурна среда. Медиаторът ще предоставя практическа подкрепа на настанените в центъра в процеса на тяхната адаптация, интеграция и реализация на права и задължения, в частност достъпа им до образование и услуги.

Междувременно академичният бюлетин „Бежанците днес и утре“ популяризира примера на основното училище „Христо Ботев“ в харманлийското село Българин в обучение на деца-бежанци, което датира от 2017 г. Публикацията на директора Христина Иванова разказва за деца, които успешно са преодолели езиковата бариера, приключили са основното си образование и вече са гимназисти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Провал, корупция и подкупи
Провал, корупция и подкупи
10.02.2022 20:49 20:49

Провал, корупция и подкупи

Back to top button