Регион

Разбитият път Свиленград – Маточина затруднява и работата на Гранична полиция

Разбитият от години път между Свиленград и село Маточина затруднява и работата на Гранична полиция, алармира кметът Анастас Карчев на работна среща с депутати и областния управител Катя Панева, съобщават от областната администрация.

По думите на Карчев пътищата в общината са едни от най-лошите в страната с изключение на автомагистрала „Марица“. Той даде за пример пътя за Маточина, който се използва не само от местните жители, но и от екипите на Гранична полиция. Трасето от 32 км се изминавало за час и забавяло реакцията на полицаите при получен сигнал. Пътят се нуждае от спешен ремонт. Както Haskovo.info писа, той попада в програмата на АПИ за ремонт през тази година. Панева е изпратила доклад до МРРБ за пътищата, които се нуждаят от ремонт.

СрещаКметът посочи и проблем с лошото качеството на водата, в която има голямо количество на манган. В същото време над 70% от водопроводите в общината са подменени. Гражданите обаче протестират, защото въпреки лошото качество на водата, тя е една от най-скъпите в страната. Сред вариантите за решаване на проблема е изграждането на пречиствателна станция. Карчев изрази и опасения да не се стигне до прекратяване на ремонтите в Свиленград заради повишаващата се инфлация и поскъпването на материалите.

От народните представители в срещата са участвали Лозко Лозев от „Продължаваме промяната“, Сезгин Мехмед и Мюмюн Мюмюн от ДПС, Георги Станков от ГЕРБ и Владимир Маринов от „БСП за България“. Останалите трима депутати отсъстваха поради карантина или други възпрепятстващи причини, допълват от областната администрация.

Депутатите поеха ангажимент да съдействат за решаването на проблемите на Свиленград, като се обединиха около идеята за децентрализацията на общините.

Haskovo.info припомня, че подобна среща преди време се проведе в община Димитровград. Идеята е областният управител и депутатите да посетят всички общини в региона.

Отново предвиждат чакани от години ремонти на пътища в Хасковско

Поредна среща по проблемите на ВиК в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.01.2022 23:20 23:20

Не на граничните полицаи, нарушава живота на всички живеещи и работещи в този район! Кмета да помисли за хората от общината!
Това са само номера, искат да се покажат пред новата власт. Трикове на един бивш вече кмет, който стои зад този и го управлява!

Back to top button