Хасково

Сметопочистващата фирма вече изнася тоновете боклуци зад блоковете на булевард „Васил Левски“

Почистването на тоновете боклуци, които отново са се натрупали зад блоковете на булевард „Васил Левски“ в Хасково, започна от днес, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Работата от 4 януари вече се извършва от сметопочистващата фирма ДЗЗД ГРИЙН ПАРТНЪРС-БКС. Това става след сключването на новия договор за поддържане чистотата в общината, който е до 4 януари 2027 г. и е на стойност 18.5 млн. лв., припомня Haskovo.info. Досега боклуците извозваха от общинското предприятие „Екопрогрес“.

Съгласно новият договор работата ще е на сметопочистващата фирма. Те ще чистят зелените площи и междублоковите пространства 3 пъти седмично, а от „Екопрогрес“ ще отговарят за поддръжката и косенето.

Днес се работеше зад блокове 28 и 30. Живеещите от съседните блокове на улица „Акация“ за пореден път настояват за глоби за хората, които изхвърлят през прозорците си отпадъците.

Боклуци

8 коментара

 1. Това е изгубена кауза. Докато селяндурите не спрат да цапат, чистенето е безсмислено

  1. Какви селендури, бе човеко, там живеят преобладаващо цигански семейства!
   Виждаш ли оправия сега?

  2. Какви селендури, бе човеко, там живеят преобладаващо цигански семейства!
   Виждаш ли оправия сега?

 2. Нядявам се, че вече и в цънтъра ще се почисти. На бул.Съединение зад бл. 39, бл. 41 бл. 43

 3. Дебелия Зам. Кмет да почисти и зад бл. 42_46 Акация. Не само да обещава по избори…

 4. Там няма да се изчисти никога! Това не са хора правиш им добро но не го оценяват. Правят какви ли не ремонти отвътре! А отвън бунище. Този блок трябва да го махнат, канализацията им също е зле всички боклуци плуват в мазетата им смрад ужасна!

 5. Тези „чистници“ от блоковете дали изобщо са плащали някога данък смет? Пак ли с парите на нормалните хора ще им се чисти около домовете и след две седмици картинката ще е същата. Крайно време е общинска полиция да започне да глобява и да пълни поне малко хазната, а не само да разцъкват игрички на топло в кабинетчето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button