Спорт

БФС с електронна система за безплатно картотекиране в подкрепа на аматьорските клубове

Българският футболен съюз завърши изработването на системата за електронно картотекиране в аматьорския футбол.

Очаква се тя да оптимизира и улесни клубовете при регистриране на състезателите и треньорите, но и ще ги облекчи финансово. Допълнението на системата ще обхваща всички нива от аматьорския футбол, в това число четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол.

През следващите седмици предстоят обучителни семинари с участието на всички представители на областните и зонални съвети на БФС, след което експертни групи ще проведат детайлен инструктаж за клубовете по региони, допълват от БФС.

Със стартирането на проекта отпада таксата за картотекиране на футболисти и треньори в аматьорския футбол изцяло. Досега се плащаше такса по 10 лв. за картотека на футболист. Очаква се системата да заработи през пролетта или най-късно от новия сезон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button