Хасково

11 560 вече декларираха доходи в НАП – Хасково, изтича срокът за отстъпката

11 560 души от Хасковска област вече са декларирали доходите си за миналата година пред НАП. 77% са постъпили онлайн – 6 830 с ПИК и 1 760 са с електронен подпис, съобщават от Агенцията.

Остават два дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация. За да се възползват от преференцията, те трябва да подадат декларацията си по електронен път до 31 март, да платят целия размер на данъка за довнасяне също до 31 март, както и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения.

Най-лесно и бързо плащането, за което не се дължат такси, се извършва чрез т.нар. „виртуален ПОС“ в Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). Това е една от най-често използваните електронни услуги на приходната администрация. От въвеждането й, през нея са извършени над 1,9 милиона трансакции за повече от 790 млн. лв., а само от началото на тази година през виртуалния ПОС са платени близо 82 млн. лв. от клиенти на НАП в цялата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button