Регион

Засаждат 1 500 дръвчета и раздават платнени торби в Тополовград

Кампания за засаждането на 1 500 дръвчета ще се проведе в Тополовград по случай международния ден на Земята – 22 април, съобщават от общината.

Служители на общината, ученици и учители от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще залесяват топола, дъб и др. Фиданките са дарение от местната фирма „Баена – Атанас Баев“. Всеки, който желае да допринесе за подобряване на околната среда може да се включи в кампанията и да помогне като доброволец. Кампанията ще се проведе на 15 април от 9 ч., като сборният пункт е площад „Освобождение“ №1.

Тополовград

От кметството провеждат и кампания по раздаване на безплатни платнени торби за пазаруване на гражданите. Целта е разясняване предназначението на кафявите кофи, разположени на възлови места в града. Гражданите се призовават да ги използват само за биоразградим отпадък, което ще позволи неговото компостиране на територията на община Тополовград. Акцията продължава до 15 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button