Външни публикации

Манчестър Сити ли е следващият победител в Шампионска лига?

Станаха ясни датите за полуфиналите на Шампионска Лига – Манчестър Сити ще се изправи срещу Реал Мадрид след обща победа с 1:0 над Атлетико Мадрид.

Отборът на Пеп Гуардиола Манчестър Сити ще се завърне в испанската столица в началото на следващия месец, като двубоя срещу тима на Карло Анчелоти, който е следващата спънка пред сините за място на финала на Шампионската лига през май в Париж.

Манчестър Сити си осигури място в последната четворка на надпреварата за втори пореден сезон, след като стигна до първия си финал на Шампионска лига миналата година, където сините претърпяха мъчително поражение с 1:0 от английския клуб Челси.

Мъжете на Гуардиола преодоляха проблемния и драматичен Атлетико Мадрид в два мача, затвърждаавйки мястото си в полуфиналната фаза, като общата им победа с 1:0 над тима на Диего Симеоне беше помрачена от сцени на насилие на „Уанда Метрополитано“ в сряда вечер.

Ударът на Кевин Де Бройне в 70-та минута на стадион „Етихад“ по-миналата седмица в крайна сметка се оказа разликата между Висшата лига и шампионите в Ла Лига, тъй като отборът на Атлетико Мадрид капитулира и се озова в центъра на няколко сблъсъци в последвалия им реванш.

Манчестър Сити, който се стреми да спечели и Висшата лига, след като бе отстранен от ФА Къп този сезон, сега е изправен пред труден тест срещу настоящите лидери в Ла Лига, които нокаутираха титулярите Челси с вълнуваща обща победа с краен резултат от 5 – 4 миналия вторник.

Оттогава УЕФА потвърди, че Манчестър Сити ще приветства Реал Мадрид на стадион „Етихад“ във вторник, 26 април в първия мач от полуфинала на Шампионската лига, преди да пътува до испанската столица за реванша в сряда, 4 май. И двата мача ще започнат в 22:00 българско ввреме, като полуфиналните мачове идват между мачовете от Висшата лига срещу Уотфорд, Лийдс Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед. Ман Сити е фаворит за спечелване на първия мач, оценен с коефициент от 1.50 от Bet365 – водещ букмейкър в света на спортните залози, предлагащ бонус до 100 лева за нови играчи.

Двата отбора са играи един срещу друг на полуфиналите на Шампионската лига за последно през 2016 г., когато испанският отбор нокаутира отбора на Манчестър Сити, воден от Мануел Пелегрини с общ резултат 1 – 0.

Съвсем наскоро Манчестър Сити изхвърли 13-кратните победители в състезанието през 2020 г. със зашеметяваща обща победа от  4 – 2. Сините записаха 2 победа с краен резултат от 2 – 1 както на Сантяго Бернабеу, така и на Етихад Стейдиъм.

Мнозина футболни анализатори смятат, че ако Ман Сити успеят да се справят с Реал Мадрид, то трофея им е почти сигурен. Именно поради тази причина, един въпрос продължава да се подмята из футболните среди: Манчестър Сити ли е следващият победител в Шампионска Лига?

Победителите от този полуфинал ще се изправят или срещу Ливърпул, или срещу Виляреал във финала на Шампионската лига, след като отборът на Юрген Клоп нокаутира Бенфика, а отборът на Унай Емери шокира футболните феное след победата им с 2 – 1 над Байерн Мюнхен, включително и победата им с 1 – 0 на прословутата Алианц Арена.

Back to top button