Хасково

80% от хасковлии декларират доходите си пред НАП по електронен път

80% от всички, декларирали доходите си от предходната година са избрали да го направят чрез електронните услуги на НАП, съобщават от хасковския офис на агенцията.

Крайният срок за физическите лица да обявят доходите си от 2021 г. изтича на 3 май. Най-предпочитаният начин е чрез използване на персонален идентификационен код, който улеснява значително клиентите с така наречената „предварително попълнена декларация“. 9 900 от лицата, които вече са обявили своите доходи от миналата година, са го направили именно с ПИК. Други 2 720 са ползвали електронен подпис. 2 360 лица са посетили лично офиса на НАП, за да подадат годишна данъчна декларация, а близо 900 са ползвали пощите.

Дните от 22 до 25 април включително са неработни заради Великден, но електронните услуги ще бъдат достъпни. Всеки, който иска да подаде годишна данъчна декларация по време на великденските празници, може да го направи онлайн с ПИК или електронен подпис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button