Хасково

Последен ден да декларираме доходите си. 20 100 в Хасково вече го направиха

Над 20 100 декларации за доходи от физически лица за миналата година са приети до тази сутрин в офиса на НАП в Хасково. Това е 99% от предполагаемия общ брой, като днес е последният ден за деклариране на доходите и за внасяне на дължимия данък, съобщават от агенцията.

Опашки в офиса не се очакват, защото от първия ден на данъчната кампания, тя преминава изключително активно, а 82% от всички формуляри пристигат по електронен път – с персонален идентификационен код или с електронен подпис, коментира пред Haskovo.info главният експерт Божана Илиева.

Задължение да подават годишна данъчна декларация имат хората, които през 2021 година са получавали доходи, различни от тези по трудови правоотношения или имат право на дадено данъчно облекчение. Подаването на годишни декларации и плащането на дължимия данък ще е възможно днес в офиса на НАП през целия работен ден, а след това до полунощ – онлайн.

Заради проблемите с пощите през последните седмици заради хакерската атака от НАП препоръчват на хората, които нямат достъп до интернет и живеят извън Хасково, да изпратят декларацията си до агенцията по упълномощено лице или по куриер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button