Любопитно

9-часов танцов маратон на националния фестивал в Хасково

Над 9 часа продължи програмата от втория ден на 19-ото издание на Националния фестивал на камерния танц в Хасково.

На сцената на младежкия център първо се представиха изпълнителите в класическия балет. След тях бяха характерните танци, а по-късно и награждаването от двата състезателни концерта.

При Българските народни танци от вчера при непрофесионалистите в първа възрастова група първи са танците „Щъркелът и децата“ на ДГ „Ален мак“ – Харманли и „Лакомите мечета“ на ДТА „Южняче“ – Хасково. Първи във втора възрастова група е „Джиновски танц“ на ПФА „Заря“ – Правец, втори е техният танц „Надиграване“. В трета група първи е танцът „На кърпа“ на ТФ „Тракийче“ – Стара Загора. В четвърта възрастова група първи е танцът „Свирец игралец“ от ДЮФА „Загорчета“ – Нова Загора, следван от „Те кажуват, Найде“ на ТС „Айдара“ – село Изгрев, Благоевградско и „Шопска закачка“ на ТА „Цветница“ – Бухово. Специална награда за Свилен Динев ДЮФА „Загорчета“. При професионалистите във втора възрастова група първи е „Джиновски танц“ на НУТИ – София. Специална награда за Радослав Думбанов – НУТИ – София с преподавател Венета Ценова.

Фестивал

Фестивалът продължава и в неделя, като от 9 до 10 часа ще се проведе работно ателие с председателя на журито Цветанка Гергинова. Състезателният концерт при съвременните танци е от 10:30 часа, като се очаква награждаването да е около 14 часа, когато ще стане ясен и носителят на Купата на кмета.

Фолклорните формации откриха фестивала на камерния танц в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button