Спорт

Нови успехи за Хасково в спортното ориентиране

През почивните дни в подбалканските градове Карлово, Калофер и Сопот се проведе Държавното първенство по ориентиране в дисциплините спринтова щафета, средна дистанция и спринт за възрастите 20 и 21 години, съобщават от хасковския клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев.

В състезанията участваха над 300 състезатели. В първия ден в историческия център на Карлово се проведе атрактивната спринтова щафета, съставена от две жени и двама мъже, които последователно пробягваха своите трасета от 3 и 3,5 км. Финала и смяната на постовете бе подбран умело от организаторите на площадчето с паметника на Васил Левски.

Спортно ориентиране

Хасковският клуб участва с три щафети – две в категорията „мъже и жени“ и една при младежите, в компанията на 30 елитни и 25 младежки щафетни отбора. „След 6 години на неудачни участия, години в които не успявахме по една или друга причина да класираме щафета в тези състезания, защото изискванията на правилника са много високи, като забранени участъци, контролно време и други, за тази година си бяхме поставили задачата на всяка цена да се класираме и успяхме да я изпълним“, казва Стратиев. В двете категории хасковлии се представиха добре, като се класираха сред първите 20 отбора и оставиха доста зад себе си.

Във втория и третия ден се проведоха индивидуалните дисциплини средна дистанция в местността „Паниците“ над Калофер и спринт в Сопот. Наред с Държавното първенство се проведоха и Купите „Христо Ботев“ в Калофер и „Иван Вазов“ в Сопот, в които участваха състезатели от клубовете, които не участват в Държавното първенство. В тези купи Хасково спечели четири медала, като Росица Гаргова е първа в спринта и втора на средната дистанция, а Енфун Ксиаопу е трети и в двете дисциплини.
Спортно ориентиране

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button