Хасково

С димки, хора и награди изпращат абитуриентите в Хасковско

С много настроение и награди училищата в Хасковска област продължават изпращането на своите абитуриенти.

Вчера от Спортното училище „Стефан Караджа“ първи изпратиха своите абитуриенти. Днес празниците продължават и в други училища. Има димки, народни хора и награди за изявените зрелостници и преподаватели. В петък още гимназии ще отличат най-добрите си дванадесетокласници.

Дарена Георгиева е Ученик на випуска в ПМГ – Хасково

 

5 паралелки с абитуриенти изпратиха от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Зрелостниците със своите класни ръководители преминаха под арка от балони и по червен килим. Имаше димки и отброяване до 12.

Изпращане
Дарена Георгиева

Всички бяха поздравени от заместник-кмета Динко Тенев и директора Гергана Петрова, която връчи наградите на отличниците. Ученик на випуска стана Дарена Георгиева, която получи и наградата на името на Марко Марков, връчена й от Здравко Марков. Учител на годината е Коля Петрова – старши учител по информатика и информационни технологии.

Изпращане
Коля Петрова

Най-добър ученик в областта на математиката е Деян Делчев, най-добър ученик в областта на информационните технологии е Димитър Девинизов, най-добър ученик в областта на информатиката е Димитър Тодоров, най-добър ученик в областта на математическата лингвистика е Калоян Костов, най-добър ученик в областта на природните науки е Аделина Топалова, най-добър ученик в областта на чуждите езици е Евгения Евтимова.

Награди за извънкласни дейности бяха връчени на Моника Джелепова, Георги Георгиев, Станимира Добрева, Мартина Топузова, грамота млад спортист получиха Мариян Арабаджиев и Богомила Марчева, най-добър ученик в областта на училищната дейност е Димитър Бялков.

Абитуриентите бяха поздравени с песни, а празникът завърши с хоро. Абитуриентският бал е на 25 май в комплекс на „Кенана“.

7 паралелки с абитуриенти изпрати хасковската Езикова гимназия

 

7 паралелки с абитуриенти изпрати хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Всички бяха поздравени от директора Деян Янев, а сред официалните гости бяха областният управител Катя Панева и заместник-кметовете Мария Вълчева и Динко Тенев.

Златаровската премия заслужи Даяна Топалова. Най-изявен ученик в областта на немския език е Лора Стаматова, в областта на английския език – Златимира Милчева, испански език – Дениз Шабан, френски език – Денис Башайков, руски език – Ивана Мутафова, хуманитарни науки – Есма Кушку, природни науки – Елиз Мюмюн, спорт – Таня Иванова.

Изпращане

Стипендията от д-р Митко Василев получи Анастасия Андонова, наградата за извънкласни дейности от Филип Филипов е за ученичката Едже Ахмед и за преподавателя Гергана Гочева.

Универсален шампион на випуска е Джеймс Владимиров. Новата награда, учредена от Здравко Марков, за Млад предприемач получиха два отбора. В единия са Веселин Арабов и Кристиян Димов, а в другия – Невена Янкова, Мариела Димитрова, Михаела Делчева, Кристина Добчева и Йоана Бакърджиева.

Абитуриентският бал на Езиковата гимназия е на 24 май.

 

Елена Митрева е с наградата Достоен Асеневец в ПГДС

 

101 абитуриенти изпрати днес хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“.

ПГДС

Зрелостниците са от 4 специалности – Строителство и архитектура, Мебелно производство, Системно програмиране и Недвижими имоти. Елена Митрева заслужи наградата Достоен Асеневец. Десетки други изявени ученици също получиха награди. Всички бяха поздравени от директора Маргарита Топалова.

В празничната програма се изявиха мажоретният състав, театралното студио, имаше ритуал по традиционното предаване на знамето и жезъла на патрона на училището. Абитуриентският бал на ПГДС е на 21 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button