Хасково

Мая Манолова с критики към правителството, защитава пенсионери в Хасково

Актуализацията на пенсиите, гласувана от предишния парламент, не е извършена правилно от страна на НОИ и ощетява пенсионерите. Това заяви в Хасково Мая Манолова, която пристигна лично да представлява възрастни жени, които обжалват решението на НОИ в административния съд.

При увеличаването на сумите не са взети предвид последните няколко години и така вместо над 12% повече парите са наполовина, коментира Елена Михайлова, която е работила като учителка. Изчислила е, че е ощетена с около 30 лева при увеличаването на пенсията си и е завела дело срещу НОИ. Проблемът е, че Институтът не е определил промените с един акт за всички и така се налага всеки да заведе индивидуално дело, обясни Манолова. Според нея към момента делата са около 150 в страната.

Според Мая Манолова обявеното увеличаване на пенсиите с над 20% в средата на тази година също ще бъде измама за пенсионерите, защото няма да бъдат взети предвид последните актуализации. Това ще доведе до социален взрив, защото на практика увеличение няма да се усети.

„Продължаваме промяната“ обеща, че няма да има човек, който да живее под прага на бедност. Ние искаме от тях да си изпълнят обещанията, посочи Манолова. Тя критикува управлението и четворната коалиция, че задълбочават кризата. Антикризисните мерки според нея са подигравка с българския народ. Според Манолова обаче не било време за избори, а новата партия „Изправи се, България“ щяла да участва в следващите избори под формата на голямо социално обединение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Приятел
Приятел
17.05.2022 14:51 14:51

Къде се скри Минко Ангелов? Бързо избяга😢

Back to top button