Хасково

Задържаният за убийство мексиканец поиска свобода, готов е да прави цирк

42-годишният мексиканец Виктор Омар, който беше арестуван на 14 февруари за убийството на 33-годишния хасковлия Тургай Сали, поиска от съда да излезе от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка.

Той заяви пред Хасковския окръжен съд, че иска да е на свобода, за да работи и да издържа жена си и трите им деца, които са в Мексико. Той е цирков артист, лежал е около 10 г. в гръцки затвор, като след излизането си на свобода е продал ресторанта си. Дошъл в България, за да опознае културата ни. Омар каза, че е готов да направи цирк в страната ни, за да изкарва пари. Задържаният поиска да излезе от ареста, за да бъде на по-човешко място и отрече да е извършвал престъпление.

Haskovo.info припомня, че Тургай беше прострелян на 13 февруари през нощта пред дома си в Хасково. Приживе той е казал на разследващите, че по него е стрелял чужденец, а убийството му е поръчано от някого, изтърпяващ присъда в Гърция. Свидетели са дали показания, като двама подкрепят твърденията на жертвата, че поръчителите му са в гръцки затвор, откъдето Омар е освободен през есента.

Съд

От прокуратурата заявиха, че обоснованото предположение, че Виктор Омар е извършил престъплението в което е обвинен не е разколебано, като се подкрепя и от извършените експертизи. Отделно имало реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление ако му бъде наложена по-лека мярка. Ако бъде признат за виновен го грозят затвор от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Адвокатът на обвиняемия изрази несъгласието си, че той ще се укрие или извърши престъпление и може да бъде настанен в хотел, където да изчака започването на процеса срещу него. Според него нямало едно доказателство, че той е бил на местопрестъплението на 13 февруари. Вещото лице е казало в съдебно-медицинската експертиза, че куршумът случайно е попаднал в задните части на жертвата и случайно е разкъсал голям кръвоносен съд. Нямало доказателство, че умишлено е нанесено смъртоносно нараняване. Защитникът поиска парична гаранция в достатъчно голям размер, който да възпрепятства Виктор Омар да напусне страната.

В крайна сметка Хасковският окръжен съд не уважи искането на адвоката и остави Виктор Омар в ареста. Според съда са налице всички обстоятелства за налагането на най-тежката мярка задържане под стража. Няма и доказателства за изложените семейни причини от мексиканеца. Определението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

Задържаха чужденец за стрелбата в Хасково, разследват поръчково убийство

Тургай е казал приживе на полицаите, че по него е стрелял чужденец – ВИДЕО

Обвиненият в убийството на Тургай мексиканец пред съда: Аз съм цирков танцьор, не знам защо съм задържан

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
VooDoo
VooDoo
19.05.2022 19:27 19:27

Ако ще прави цирк да е по пътя за КАТ

Mikonos
Mikonos
20.05.2022 7:27 7:27

Какво лошо е направил този човек??? Лошо ли е направил всъщност???

Генчо
Генчо
20.05.2022 16:22 16:22

Да го слагат в една вана с сода каустик и да го пускат да изтича по канала кво ни занимават с тая измет

Back to top button