Спорт

Пролетен турнир на младите огнеборци в Свиленград

Пролетен турнир на младите огнеборци се проведе в Свиленград, съобщават от МВР.

В спортната надпревара участваха ученици от областите Варна, Стара Загора, Шумен, Хасково и Ямбол. Възпитаниците на шуменското IX ОУ „Панайот Волов“ триумфираха с Купата на Свиленград.

Състезание

За пореден път южният град бе домакин на пролетния турнир от календара на младежките противопожарни отряди. Градският стадион „Колодрума“ се превърна в арена, на която 100 деца премериха сили в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Щафетно бягане с препятствия“. Състезанието премина в дух на феърплей и уважение към постиженията и резултатите на противника. Младите огнеборци показаха, че са достойни противници и демонстрираха сили, знание и възможности за справяне с препятствията, допълват от вътрешното министерство.

С общ резултат от 1049,96 точки в комплексното класиране първо място завоюваха младежите от IX ОУ „Панайот Волов“ в Шумен. Втори, с 5 точки разлика, се класира отборът на СУ „П. К. Яворов“ в Чирпан. Трето място зае отрядът на I ОУ „Христо Смирненски“ в Провадия.

Надпреварата бе уважена от кмета на Свиленград арх. Анастас Карчев, ст. комисар Александър Джартов, директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ в ГДПБЗН, директорът на РДПБЗН – Хасково комисар Николай Вълчев и създателят на турнира, международен съдия по пожароприложен спорт и доайен на пожарното дело Валентин Ангелов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button