Хасково

Бивш директор на РИОСВ – Хасково със съмнение за прозрачността в конкурса

Съмнения за прозрачността на конкурса за директор на РИОСВ – Хасково изрази днес бившият ръководител на екоинспекцията Тонка Атанасова.

Както Haskovo.info писа, вчера екоминистърът Борислав Сандов обяви в национален ефир, че победител е досегашният временен директор Наталия Пачеманова. По думите на Атанасова останалите кандидати в конкурса не са били официално уведомени и са разбрали от медиите за резултатите. Тя не е решила още дали ще обжалва, като ще изчака да получи официалният протокол от проведения конкурс. Четирима от петимата кандидати са били допуснати до проведеното във вторник интервю.

Бившият директор на РИОСВ – Хасково допълни, че е обжалвала освобождаването си от поста, но на две инстанции е загубила делата. „Явно няма нужда от конкурси, политическите кабинети да си назначават регионалните директори“, допълни Атанасова. Тя беше уволнена в края на миналата година и на нейно място беше назначена временно Наталия Пачеманова.

РИОСВ
Наталия Пачеманова

Днес Пачеманова заяви, че конкурсът е преминал съгласно законодателството на три етапа – по документи, защита на концепция и интервю. Тя допълни, че е била уведомена, че спечелила в четвъртък.
Най-голямото предизвикателство през мен е мръсният въздух в Димитровград. Останалите са отпадъците в градовете – нерегламентираните сметища, депата за неопасни отпадъци, опазване на водите и околната среда като цяло, коментира Пачеманова.

Тя заяви, че е имало натиск върху нея от служители на ТЕЦ-а в Димитровград след неговото затваряне през април, както обяви екоминистърът. Обсъждало се дали са се предприемат действия.
Комисия от РИОСВ съвместно със служители на РДНСК е инспектирала централата, като е установила, че са извършени козметични ремонти и по тази причина пломбите не са премахнати и ТЕЦ-ът не работи. В най-скоро време експерти ще извършат проверка, за да установят техническото състояние. Автоматичната измервателна станция от 2 седмици отчита минимални стойности серен диоксид. Димитровградчани дишат чист въздух, допълни Пачеманова.

Не са отчетени превишения на стойностите на азотни оксиди след като в края на седмицата от НЕОХИМ беше изпуснат оранжев дим. „Ще има предписание очаквам и наложени санкции, защото собствените им непрекъснати измервания са излезли извън норма“, посочи Наталия Пачеманова.

Министър Сандов: Пачеманова печели конкурса за шеф на РИОСВ – Хасково

РИОСВ на спешна проверка в „Неохим“ след оранжев пушек над завода

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1990
1990
23.05.2022 14:39 14:39

Сандов колко ли пари е прибрал в джоба

Z
Z
23.05.2022 19:28 19:28

Амчи той и Директора на ЕКОПРОГРЕС е назначен без конкурс…

запознат
запознат
23.05.2022 21:30 21:30

сандОв с жълтите чорапки!
Дали е „спечелила конкурса“ пачамачкова няма никакво значение – щат на патката главата – без предизвестие и мотиви!
Скоро, малко им остана – поредната порция „освободени“ директори….
сандОв и кликата му – богати екотерористи няма как да застанат зад някой директор – джендъри и чест – е нема такова животно!
Регионалните структури са и ще си останат СРЕДСТВО ЗА ЗАГРАБВАНЕ НА БИЗНЕС!
Не е саботаж, а ‘правилен „слугинаж“! Духова музика!

запознат
запознат
23.05.2022 21:42 21:42

сандОв с жълтите чорапки!!!
джендърите не сазтават зад никой – интересуват ги само личните интереси1
пачамачкова – с или без конкурс – скоро – по преценка на „органа“ – и зад борда!

Таня
Таня
24.05.2022 0:24 0:24

Да, конкурсът беше абсолютно нагласен

Тонка Атанасова.
Тонка Атанасова.
25.05.2022 22:55 22:55

Тонка Атанасова нека и направят проверка когато тя беше на стола на РИОСВ коло са разрешени за солари на в натура имаше гнездо на Орели а тя разреши да се направят солари натура 2000

Back to top button