Хасково

Празнично шествие и награди за 24 май в Хасково – ВИДЕО

Празнично общоградско шествие премина през центъра на Хасково за 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В шествието, водено от мажоретния състав, малките мажоретки от ДГ „Щурче“ и духовия оркестър, участваха хиляди деца и учители. Пъстрото множество тръгна от площад „Свобода“ и стигна до площадка „Спартак“. Там в началото детски хор „Орфей“ изпълни Химна на българската просвета.

ПразникКметът Станислав Дечев отправи поздрав за празника и връчи наградите Ученик на годината. В областта на спорта отличието е за Адрияно Дженев от ПГТ „Александър Паскалев“, в хуманитарната област първенец е Александра Атанасова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в природо-математическата област наградата заслужи Димитър Девинизов от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, а в областта на професионалното образование наградите са за Фатме Мусин от ПГТ „Александър Паскалев“ и Росен Разцветников от ПГДС „Цар Иван Асен II“.

ПразникНачалникът на Регионалното управление на образованието – Хасково Веселина Павлитова също отправи поздрав за празника и връчи награди на изявени директори, учители и ученици. Почетното отличие-грамота на МОН е за Мария Кунчева – педагогически съветник в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, Ваня Михова – старши учител по теория и практика в ПГТ „Александър Паскалев“ и Йовелина Бойчева – Тенева – старши учител по английски език в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград.

ПразникПедагогическите специалисти от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и Синдиката на българските учители към КНСБ с „Неофит Рилски“ са Дарина Влайкова – главен учител в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Снежана Ташева – учител в ОУ „Шандор Петьофи“, Петя Карабакалова – старши учител по музика в ДГ „Ален мак“ – Харманли, Росица Висарионова – старши учител в ПГДС „Цар Иван Асен II“, Костадин Иванов – главен учител по български език и литература във ФСГ „Атанас Буров“, Галя Милкова – директор на ДГ „Зорница“ в Хасково, Цветанка Петрова – старши учител в ДГ „Зорница“ в Хасково.

ПразникНаградата на РУО – Хасково за изявени учители с принос в развитието на професионалното образование са Тихомир Жеков и Илияна Локмова – ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково.

Наградата на РУО за изявени директори получиха: Валентин Христов – директор на СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград, Александра Хорозова – директор на СУ „Христо Ботев“ в Ивайловград, Тонка Ченгелова – директор на ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково и Гергана Бойчинова – директор на ДГ18 „Осми март“.
Наградата на РУО за изявени ученици е за Петко Билярски в 12 клас на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград, Мартин Недев в 8 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Фатме Мусин в 11 клас на ПГТ „Александър Паскалев“, Снежана Кашева в 11 клас на ПГДС „Цар Иван Асен II“, Мила Милушева в 10 клас на ПГДС, Дуйгу Ахат в 10 клас на ПГДС, Даниел Маджаров в 10 клас на ПГДС, Росен Разцветников в 12 клас на ПГДС и Кирил Георгиев в 12 клас на ПГДС. Празникът продължи с концерт.

Всички имена на наградените са подадени от организаторите

Наградиха учители и дейци на културата за 24 май в Хасково

Димитровград отличи изявените си учители, културни дейци и ученици

 

На тържествена церемония по повод 24 май Димитровград отличи най-изявените си учители, културни дейци и ученици, съобщават от общината.

Празник

Приветствени слова по повод празника отправиха кметът Иво Димов, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева и областният управител Катя Панева.

Носители на отличието „Учител на годината“ в отделни направления са Петрула Дончева – старши учител в СУ „Любен Каравелов“, Боряна Тренева – старши учител в ОУ „Пенчо Славейков“, Таня Ганева – главен учител по физика и астрономия, и математика в СУ „Любен Каравелов“, Тоска Стоилова – заместник-директор в ОУ „Пенчо Славейков“.

ПразникСпециалната награда на Община Димитровград „Деец на културата“ за 2022 година получи Здравко Нейчев – художник, иконописец, творец в областта на сценичните и визуални изкуства.

Кметът и председателят на общински съвет връчиха плакети, грамоти и парични награди на отличените учители и културния деец.

ПразникПет зрелостници бяха отличени от кмета с грамоти „За постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград“: Виктория Христова – 12 клас от СУ „Любен Каравелов“, Кремена Христова – 12 клас от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Петко Билярски – 12 клас от ПЕГ „Д-р Иван Богоров“, Иван Димитров – 12 клас от ПМГ „Иван Вазов“, Стоян Георгиев – 12 клас от ПМГ „Иван Вазов“.

Общоградското честване започна с шествие на училищата, водено от Забавно-духовия оркестър и деца от ОЦТИ „Галаксико“. Празничното шествие премина по централната пешеходна алеята и се отправи към сцената на площад „България“. Там официалната церемония започна с химна на българската просвета в съвместно изпълнение на хор „Славейковци“ и Забовно-духовият оркестър с диригент Георги Желев. Първокласниците Антония Мандова и Константин Младенов от СУ „Любен Каравелов“ поздравиха множеството със рецитал на стихове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Честито
Честито
24.05.2022 20:20 20:20

Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас направо от македонската земя“…………….. Анатоли Карпов: „Кирилицата е дошла, както ние смятаме, от Византия“………… Александър Дугин, идеолог на путинизма и на евразийството: „И Паисий е наш, защото е православен и е славянин“………………. Пьотр Толстой, депутат от партията на Путин „Единна Русия“ , зам.-председател на руската Дума: „България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме“.

Back to top button