Външни публикации

Мъжки джапанки за басейн – какво да вземем предвид при покупка?

С идването на летния сезон, идва и времето за почивки. Независимо къде прецените да бъдат те, със сигурност ще ви потрябва поне един чифт мъжки джапанки. Те ще са ви нужни за всяка морска ваканция и за всеки уикенд до басейн. За да ви е максимално удобно и да се наслаждавате с удоволствие на свободното време, сме ви подготвили няколко съвета как да подберете най-точните мъжки джапанки за вас.

Мъжки джапанки с разделение между пръстите или без?

Тук можем да кажем, че и двата варианта са добра опция. Ако сте свикнали с един от вариантите и той е удобен за вас, изберете отново него. Ако все още не сте сигурни в избора си или искате да опитате нещо различно или ново, има няколко фактора, които е важно да се имат предвид за всеки от двата вида модели.

За джапанките с разделение между пръстите е важно то да бъде удобно. Погледнете дали то е от гума или плат. Ако е от плат, определено е по-меко. Ако е от гума, обикновено е по-удобно тя да е кръгла тип цилиндър, защото така при намокряне или ходене например по пясък на плажа няма да ви обива. Друг важен момент при този вид мъжки джапанки е да ви бъдат точно по крака. Тук имаме предвид нито да стягат и да се събуват трудно, нито да са прекалено широки и да оставят място за много триене при ходене именно при разделението между пръстите. Също подберете номер, който е точно за вас или съответно кракът ви е точно от петата до пръстите. Не е нужно този вид обувка да са по-големи и разбира се не е добре и кракът ви да излиза от джапанката и да са по-малки.

При мъжките джапанки без разделение между пръстите е важно да подберете такива, които не са ви широки. Те трябва да държат крака здраво, защото нямат допълнителна опора. Не е нужно да ви стягат, но е добре да са с една идея повече по крака от модела с разделение. Ако не сте сигурни кое е най-удобно за вас, можете да изберете и такива с регулируема каишка над пръстите. Освен това за тях е важно да могат да изсъхват бързо или съответно да са само от гума или ако имат плат от вътрешната страна, той да е тънък и лесно да изсъхва.

По-дебела или по-тънка подметка?

Дебелината на подметката трябва да е съобразена с вашия крак. Можете да подберете доста разнообразни варианти в CCC, като те имат както онлайн магазин, така и физически такива. Като цяло ако принципно носите по-дебела или по-тънка подметка, заложете на същия вариант и за вашите мъжки джапанки. Различните дебелини могат да се комбинират и с различна твърдост на подметката.

Ако вашата извивка е такава, че ви е най-удобно да сте боси или просто обичате да бъдете, изберете максимално тънка подметка и дори по възможност по-твърда. Това ще ви осигури максимален комфорт. Ако например най-често носите мокасини или други обувки с не много дебела подметка, можете да заложите на тънка подметка, която е сравнително мека.

В случай, че най-често сте с маратонки, най-вероятно за вас ще е по-удобно да имате по-дебела подметка и по възможност не много твърда. Ако например имате някаква деформация на свода или носите стелки за поддръжка, определено по-дебелата подметка също е за вас. Тук можете да подберете и по-голяма твърдост за нисък свод или по-мека подметка за висок.

Back to top button