Хасково

Седмокласници се запознаха отблизо с професиите в ПГДС

Дни на отворените врати се провеждат в хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“.

Поради големия интерес инициативата е в два дни – днес и утре. В двора на гимназията са разположени шатри, където гимназисти и преподаватели посрещат седмокласниците и им разказват за съответната специалност, както и за възможностите за реализация с дадената професия.

ПГДСДнес гимназията беше посетена от ученици от ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Св. Иван Рилски“. Те се запознаха със специалностите Системно програмиране, Строителство и архитектура, Геодезия, Недвижими имоти, Мебелно производство, Парково строителство и озеленяване и Горско и ловно стопанство.

„За нас е много важно бъдещите ни ученици да са направили информиран избор, да са се запознали какво представлява самата професия, какво ще изучават, каква реализация биха намерили. Затова провеждаме Дни на отворените врати“, заяви пред Haskovo.info заместник-директорът по учебно-производствената дейност инж. Диана Димитрова. От ръководството на гимназията изразиха надежда, че и тази година приемът ще е реализиран на 100%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button