Регион

БАБХ спря пратка от близо 1 000 растения на Капитан Андреево

Българската агенция по безопасност на храните не допусна пратка от близо 1000 живи растения, внос от трети страни, през ГКПП „Капитан Андреево“.

Товарът е представен за извършване на фитосанитарен контрол от инспекторите на агенцията на граничния пункт, които са установили, че е съставен от 930 декоративни растения за засаждане. При проверката е констатирано, че част от растенията в пратката са забранени за внос в ЕС, а друга – не са отговаряли на специалните изисквания за внос на територията на общността.

Съгласно действащото законодателство, вносът на стоките е отказан. Пратката е върната в страната на произход.

ГраницаКъм момента на „Капитан Андреево“ няма опашка от изчакващи товарни автомобили, допълват от Агенцията по храните.

Haskovo.info припомня, че от 20 май агенцията прекрати договора на частната лаборатория и всички проби се пращат в лабораторията на БАБХ в София. Така на практика агенцията пое всички етапи от извършвания фитосанитарен и здравен контрол върху плодовете и зеленчуците, внос от трети страни, преминаващи през ГКПП „Капитан Андреево“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button