Регион

ТЕЦ-ът в Димитровград заработи, РИОСВ ще влиза на нови проверки

ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград заработи от снощи. Малко след това граждани и представители на сдружението „Дишай, Димитровград“ се събраха пред портала на предприятието. Пристигнаха директорът на РИОСВ – Хасково Наталия Пачеманова и областният управител Катя Панева.

Директорът на екоинспекцията заяви пред Haskovo.info, че е констатирано, че котелът е разпален на газ, като е съставен констативен протокол. Предстоят нови проверки.

Haskovo.info припомня, че първо ВАС разреши на централата да работи докато трае делото по същество в Хасковския административен съд срещу принудителната административна мярка, наложена от РИОСВ заради замърсяването на въздуха в Димитровград. После министърът на околната среда и водите Борислав Сандов актуализира комплексното разрешително на централата със завишени изисквания. В него се казва, че предприятието може да възобнови работа само след проверка на РИОСВ – Хасково.

Юрисконсултът на ТЕЦ-а Юлиян Семерджиев коментира пред Haskovo.info, че от предприятието са възобновили работата си, имат търговски график и произвеждат ток съгласно последното решение на съда. Той допълни, че контролните органи винаги могат да извършат проверка и ако се издаде нова принудителна административна мярка и тя ще бъде обжалвана в съда.

Върховният съд разреши на ТЕЦ-а в Димитровград да работи

Нов епизод на сагата с ТЕЦ-а: Сандов промени комплексното разрешително

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button